Sporcularda el bileği yaralanması

Sporcularda yüksek fiziksel aktivitenin sonucu olarak travmatik ve aşırı kullanım yaralanmaları sık görülmektedir.El, el bilek yaralanma sıklığı spor yaralanmaları içerisinde %25'lere kadar yükselebilmektedir.

Sporcularda yaralanmaların çoğunluğu travmatik kökenlidir. Tüm spor dallarında dirsek ekstansiyonda iken el bileği üzerine düşmek temel risk faktörüdür. Özellikle atlama, tırmanma, kayak, jimnastik ve paten gibi spor dallarında sporcunun güvenli düşmeyi öğrenmesi gerekir. Aşırı kullanım yaralanmaları ise tenis, golf gibi tekrarlayan hareketlerin yapıldığı sporlarda daha sık görülür. Yaralanmaların %50'den fazlası bağ ve yumuşak doku yaralanmaları şeklinde görülür.

Yaralanma öncesi koruyucu atelleme ve doğru egzersiz programları uygulanması; yaralanma sonrasındaysa spora hızlı ve sorunsuz geri dönüşü sağlamak için uygun ortopedik tedavilerin seçilmesi kritik öneme sahiptir.


El,El bileği, el bileği kırıkları,scafoid kırığı, kienböck hastalığı, geçmeyen el bileği ağrıları, Artroskopi, önkol kırıkları, çocuk kırıkları , yaşlılarda kırık tedavisi , Diz ağrısı ,diz artoskopisi, menüsküs, diz protezi, protez ,kalça protezi, omuz çıkığı, Omuz ağrısı, Omuz artroskopisi, Ayak bileği kırıkları, ayak bileği artroskopisi, halluks valgus, dirsek ağrısı, dirsek kırıkları,omuz kırıkları, sinir yaralanması, kalça kırığı , bacak kırığı, romatizma, kireçlenme, boyunda eğrilik, boyun ağrısı, ortopedik ayakkabı, ortopedik ortez protez, ortopedi,ortopedi travmatoloji, ortopedi doktoru, ortopedi nedir, kırık çeşitleri, kırık çıkıkta ilk yardım, kemik erimesi, kemik ağrısı,çıkık , burkulma , incinme , kemik hastalıkları, ganglion, karpal tünel, sinir sıkışması, tetik parmak, hareket kısıtlılığı, bel ağrısı, boyun ağrısı

sunular videolar elcerrahicom